Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова: 120 км нови магистрали и 340 км пътища през тази година

През 2015 година ще построим 120 км нови магистрали и 340 км пътища. Това каза Лиляна Павлова министър на Регионалното развитие и благоустройството в студиото на „Тази сутрин” по бТВ.

„Мисията е възможна, правих изчисления, че може да стигнем до 140 км новопостроени магистрали – отделни ЛОТ-ве от магистрали. Изцяло завършена магистрала „Марица” и участъците, които са в строителство на магистрала „Струма”, заяви Павлова. Освен за построяването на пътищата, Павлова увери, че ще отговарят и за тяхното почистване при зимни условия.

„При зимни условия има ситуации като тази, която се случи по Коледа в Монтана. При много силен снеговалеж и много силен вятър ТИР, който не спазва ограниченията за скорост и неподготвен за зимни условия се обърна, създаде едно огромно задръстване, огромна тапа, до която снегорините не достигаха, за да го извадят”, подчерта тя и добави: „Проверката показа, че смъртният случай не е поради премръзване или престой в колата, други медицински са причините. Факт е, че извън онзи казус в Монтана ние нямаме ситуация – критична, в която да са оставени бедстващи хора или непочистени пътища".

Павлова използва ефирът на БТВ, за да благодари на целия екип на Агенция „Пътна инфраструктура” и на всички, които се занимават с поддържане. "Успяха във всички райони и много студени, и обледени да осигурят безопасното завръщане на хората", допълни още тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...