Menu
Max_Weber

Златото с 3-месечен връх

Златото достигна най-високото си ниво от октомври насам. Възходът беше подпомогнат от търсенето на безопасно място за инвестициите, предизвикано от продължаващия спад при цените на петрола и слабостта в някои пазари на акции, пише Ройтерс.

Азиатските акции основно бяха на защитни позиции при търговията във вторник, тъй като продължаващия спад на цената на суровия петрол до около 45 долара за барел накара инвеститорите да са по-внимателни към рисковите активи. Суровият петрол тип Брент и американският бенчмарк WTI паднаха до най-ниските си нива от близо шест години.

По-слабите цени на петрола имат тенденция да влияят негативно на цената на златото, тъй като намаляват нуждата от ценния метал като защита срещу водената от петрола инфлация, но тъй като пазарите на акции са засегнати от спада на цената на петрола и се повишават страховете за икономическото въздействие от това, търсенето на защита даде тласък на метала.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...