Menu
Max_Weber

Изплатиха 1,112 млн. лв. за развитие на рибарските области

Държавен фонд „Земеделие” изплати над 1,112 млн. лв. по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

Субсидията е за седем проекта. Със средствата ще бъде модернизирано предприятие за преработка на риба в община Сливо поле, ще бъдат построени шест рибарски бунгала в гр. Шабла, както и крайбрежна пешеходна алея на брега на язовир Доспат. Друг от проектите, за който е изплатено финансиране, е за благоустрояване и подобряване на инфраструктурата на терен в полза на малка рибарска общност и развитието на туризма в с. Тюленово. Община Приморско е получила авансово плащане на стойност над 290 000  лв. за изграждане на пристройка и преустрояване на общинска сграда в музей.

С подпомагане по мярка 4.1 на ОПРСР община Сливо поле ще облагороди населените места по поречието на Дунав, а Тутракан ще изпълни проект за превръщането на града в модерна дестинация на риболовен туризъм, интегриран с история, традиция и изкуства.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...