Menu
Max_Weber

Трябва да усвоим 720 млн. евро по програма „Околна среда“ през 2015 г.

През тази година по оперативната програма „Околна среда“ 2007-2013 г. трябва да бъдат усвоени 720 млн. евро, за да не загубим средства. Това съобщи на брифинг във връзка с финансовите параметри и условията за участие в националната кампания "За чиста околна среда" министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, цитирана от агенция „Фокус“.

„Предприели сме ускоряване на всички дейности по реализация на текущите проекти. Забавянето и спирането на изплащанията дисбалансира нормалното темпо на работа“, коментира Василева.

По отношение на загубата на средства за 2014 г. министърът посочи, че рискът е намален до 22 млн. евро от 205 млн. евро. Непрекъснато се провеждат срещи с експертите от министерството, за да се ускори работата, да се отстраняват пропуски. Има проекти, които са с по-голямо забавяне, но към настоящия момент ние имаме всички основания да мислим, че ще се справим успешно с оперативната програма“, коментира тя.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...