Menu
Max_Weber

Обама: Сенките на кризата се отдръпнаха

Безработицата спада с най-бързия темп от 1999 г. насам, заяви Барак Обама. Равнището на безработицата в момента е по-ниско, отколкото преди финансовата криза, уточни президентът на САЩ.

За първи път от почти 30 години насам страната вече не е зависима от чужд петрол, подчерта Обама, обръщайки темата към енергетиката и външната политика. САЩ са световен лидер в производството на вятърна енергия. А по отношение на соларната енергия всеки месец в страната се инсталирали толкова много нови мощности, колкото за цялата 2008 година.

Президентът на САЩ отбеляза и растежа на американската икономика.„Днес ние прекрачваме границата. Икономиката на САЩ расте с най-доброто темпо от 1999 година насам”, заяви Обама. „В момента икономиката расте, дефицитът намалява, промишлеността и производството на енергия се развиват бурно. Ние преодоляхме рецесията и сега можем да създаваме свое собствено бъдеще, по-свободно, отколкото всяка друга нация на земята”, заяви Обама. „Сега е ред да решим как тази страна трябва да изглежда през следващите 15 години и десетилетията, които следват".

По думите му икономиката на страната трябва да бъде ориентирана към подкрепа за средната класа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...