Menu
Max_Weber

Ангела Меркел предлага свободна търговска зона на Русия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел предлага Русия и Европейският съюз да започнат преговори за възможностите за сътрудничество в сферата на търговията и създаването на зона за свободна търговия, съобщава Deutsche Welle.

Зам.-говорителят на германското правителство Кристиане Вирц уточни, че засега конкретни оферти за преговори с Русия не са отправяни, а че изявлението на Меркел е “сигнал, че сме отворени за обсъждане”.

“Европа не трябва да се отказва от европейска Русия”, заяви Зигмар Габриел пред ДПА. “Дори и да изглежда нереалистично в момента, тъй като руската страна не направи почти нищо за мира в Източна Украйна, ние трябва да мислим за следващия ден след края на конфликта”, допълва той.

Германският икономически министър смята, че ЕС би трябвало вече да обсъжда това, което би могло да предложи на Русия в случай, че се постигне мир в Украйна. "Следващата стъпка е зона за свободна търговия", каза той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...