Menu
Max_Weber

Край на "ол инклузив"-а в Гърция?

Новото правителство на Гърция обмисля реформи в сферата на туризма. Възможно е дори да се промени вида на масовия туризъм в южната ни съседка, информира Интерфакс.

Премиерът Алексис Ципрас иска да въведе промяна на съществуващия модел за курорт в Гърция, като премахне хотелите, предлагащи услугата "ол инклузив". Ципрас възнамерява да насърчи прехода от ол инклузив почивка към традиционната ваканция, по време на която туристите посещават местните барове, заведения и забележителности.

Хотелите, предлагащи храна по три пъти на ден, са популярни сред семействата с по-малък бюджет, които знаят, че няма да се налага да се справят с допълнителни сметки за храна, напитки и забавления. В същото време те са бедствие за местните търговци и ресторантьори, които остават зад оградите на луксозните хотели.

Британските туроператори съобщават, че промените, които може да въведе новото гръцко правителство, няма да се отразят на туристите тази година.

Въпреки това представители на туристическата индустрия в Обединеното кралство и Гърция се противопоставят на всякакви данъчни промени, които ще повишат цената на посещение в курортите в страната.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...