Menu
Max_Weber

Менда Стоянова: Кризата в Гърция има положителен ефект за България

Въвеждането на еврото е единственият изход за България да излезе от валутния борд. Това каза в студиото на “Денят започва” председателят на Комисията по бюджет и финанси – Менда Стоянова. Според нея ситуацията в Гърция ще има положителен ефект за България, защото у нас вече имало добра икономическа среда за гръцките инвеститори.

“Тепърва ще гледаме какво ще се случва в Гърция”, каза Стоянова. Гръцките банки у нас са регистрирани по българския закон и се подчиняват на българското банково законодателство и едва ли ще има проблем, комнетира Стоянова. Кризата в Гърция имала и положителен ефект за България, защото много гръцки фирми са пребазирали седалищата си у нас и внасят данъците си тук, каза председателят на Комисията по бюджет и финанси. Според нея това би могло да се разшири в следващата година, особено ако СИРИЗА спазва предизборните си обещания.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...