Menu
Max_Weber

"Газпром": Азиатският пазар е най-перспективен

"Газпром" вижда големи възможности и перспективи на азиатския пазар, който е "най-перспективен" за доставки на газ, заяви през ТАСС зам-председателят на концерна Александър Медведев, цитиран от агенция БГНЕС.

Той е в Хонконг за среща с инвеститори. "Ние за пръв път провеждаме "ден на инвеститора" във формата Хонконг-Сингапур. По-рано обичайния ни маршрут бе Ню Йорк-Лондон", посочи Медведев, като обясни причината за промяната. "Първо, тази диверсификация е географска. Защото Азия е най-привлекателният и най-перспективен пазар както за газ по тръби, така и за втечнен газ. "Второ, нашата потенциална аудитория от инвеститори тук също има голямо значение. Азиатските инвеститори притежават финансови ресурси и цялата инфраструктура за инвестиции", отбеляза Медведев.

"Ние виждаме голям интерес от страната на инвестиционната общност. Това отразява онова, което става както по света, така и в нашата компания", добави още бизнесменът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...