Menu
Max_Weber

Продажбите на таблети се забавят

След бума в продажбите на таблети през последните две години, в края на 2014 г. анализаторите отчитат рязко забавяне на темпото. Доставките в световен мащаб възлизат на 78,3 млн. броя през четвъртото тримесечие, което е увеличение от само 1% спрямо същия период на предходната година, по данни на Strategy Analytics, цитирани от technews.bg.

Делът на Android устройствата възлиза на 66% през четвъртото тримесечие на 2014 г. Продадени са общо 51,8 млн. таблета с платформата на Google, което е с 8% повече на годишна база.

На второ място са iOS устройствата с дял от 27%. Apple е продала 21,4 млн. таблета през тримесечието, докато година по-рано компанията успя да пласира 26 млн. iPad.

Най-бърз ръст демонстрират таблетите под управление на Windows. През отчетния период са продадени 5,1 млн. подобни устройства, в сравнение с 3,4 млн. година по-рано, което е ръст от 89%. Делът на Windows таблетите обаче продължава да бъде малък - само 7% от глобалния пазар.

Според доклада на Strategy Analytics, ръстът при Windows устройствата се дължи на популярността във високия клас на Microsoft Surface Pro 3. Все повече Windows таблети пускат и китайските производители.
Увеличението на дела на Android и спадът при iOS устройствата през четвъртото тримесечие се обясняват със сезонното търсене и изместването на Ipad Mini от новия фаблет iPhone 6 Plus. Изследването не включва устройствата от типа „две в едно" (трансформъри), които съчетават ноутбук и таблет.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...