Menu
Max_Weber

Румен Петков: Има кувейтски инвеститор за АЕЦ "Белене"

Още през декември миналата година се е появил нов инвеститор за АЕЦ „Белене" - фирма от Кувейт. Тази информация първо е била споделена от енергийния експерт Атанас Тасев, съобщи в студиото на БНТ Румен Петков.

Според него АБВ ще подкрепи в парламента внасянето на предложение за размразяване на строителството на втората атомна централа. „Правителството има огромен шанс да направи крачка в развитието на енергетиката на България, трябва да се подходи сериозно към намеренията на кувейтската компания", каза заместникът на Георги Първанов.

Петков посочи, че от разговора си с Атанас Тасев е разбрал за намеренията на инвеститорите, те не са искали нито държавна гаранция, нито задължително изкупуване на произведеното електричество. „Ще се разкрият 10 000 работни места, това е голяма възможност да се възроди икономически един регион на страната", обобщи бившият социалист.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...