Menu
Max_Weber

Томислав Дончев: България все още има шанс да получи руски газ по Черно море

Ще бъдат предприети конкретни стъпки за реализацията на идеята за строителство на разпределителен център на територията на България, който ще осигури диверсификацията на източниците на природен газ. Планът е готов и още през следващите седмици ще се направи подробен анализ на газово-преносната система заедно с представители на Европейската комисия, съобщи пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев.

Проектът за изграждане на газов хъб в България бе представен в понеделник от премиера Бойко Борисов на енергиен форум, на който бе учредена Група на високо равнище за изграждане на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа.

Вицепремиерът коментира и проекта "Южен поток" по-рано пред БНР. "Няма как да се случи в първоначалния си вариант", поради сблъсъка с европейските правила за либерален пазар, но България все още има шанс да получи руски газ по Черно море".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...