Menu
Max_Weber

20$ за барел и разпад на ОПЕК прогнозира US корпорация

Минималното покачване на цената на петрола е временно и скоро цената може да тръгне в обратната посока и да достигне до 20 долара за барел. Това се отбелязва в изследване на Citigroup, съобщава „Блумбърг".

Въпреки глобалния спад в разходите, който доведе до леко покачване на цената на петрола през последните седмици, производството в сектора в САЩ продължава да расте, пише Едуард Морс от американската корпорация.

Малко вероятно е ОПЕК да се върне към стария начин на правене на бизнес. Докато много анализатори видяха в минали пазарни кризи „края на ОПЕК", този път може да бъде различно, допълва експертът, намеквайки, че е възможен край на организацията.

Американската корпорация намали годишната си прогноза за сорт „Брент" за втори път през 2015 година. Цените тази година се прогнозират да бъдат средно 54 долара за барел.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...