Menu
Max_Weber

Германия разрешава фракинга?

След дълъг дебат за използването на спорната фракинг технология в Германия федералното правителство публикува проектозакон, позволяващ спорния метод за добив на природен газ при определени условия и в изолирани случаи, предава онлайн изданието Euractiv.

Германският министър на околната среда Барбара Хендрикс прави всичко възможно, за да разсее опасенията за спорната технология за добива на газ. „По този начин ние прилагаме най-строгите правила, които съществуват във фракинг индустрията", гарантира Хендрикс.

„Фракингът в шисти е свързан със значителни рискове за подпочвените води и стабилността на подпочвения слой. Непонятно е защо сега той се разрешава", каза Саша Мюлер-Кренер, федерален управляващ директор на германската организация за опазване на околната среда Deutsche Umwelthilfe.

Той счита законопроекта, представен от Хендрикс и министъра на икономиката Зигмар Габриел, за изпълнен с дупки и съмнителен от правна гледна точна. Процедурата за търговския фракинг била непропорционална на вече предвидимите рискове, заяви директорът на DUH.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...