Menu
Max_Weber

За да не злоупотребяват с имота ви – безплатно SMS известяване

За да не злоупотребят с фирмата или имота Ви – може да се възползвате от услуга на Агенцията по вписванията. От 1 януари всеки собственик на имот или фирма, заявил лично в Агенция желанието за есемес известяване при всяко движение в текущото състояние на собствеността си, използва услугата напълно безплатно. Само за месец заявленията са се увеличили двойно, информира БНТ.

Текстовите съобщения предотвратяват мними сделки по прехвърляне на собствеността и гарантират сигурност на хората и бизнеса.

Всяко подадено заявление се разглежда в срок от 24 часа. 72 часа пък е времето, в което може да се възрази пред съда. Вписването е готово чак на петия ден – време напълно достатъчно за реакция при опит за злоупотреба със собственост.

Регистрирани опити за измама към заявилите есемес известяване към момента няма. Над 20 фирми в последната година са станали жертви на злоупотреби, в следствие на което са в редиците на заявилите се в държавната агенция. Услугата продължава да се предлага и в платена форма – пакет от 500 есемес-а всеки на стойност от 1 стотинка.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...