Menu
Max_Weber

Муравей Радев: Манолова да се научи да смята

Мая Манолова от четирите аритметични действия знае само да събира. Това заяви бившият финансов министър Муравей Радев в "Здравей, България" по повод изказванията на депутата от БСП за новия дълг на правителството.

"Жената е юристка. Но трябва да се научи и на „изваждане”. Чула, че миналата година са гласували 8 милиарда дълг, чула сега едни нови 16 милиарда, и ги събира. А тези 8 милиарда са част от 16-те. И онзи ден говори за 24 милиарда. Ужас, трагедия, какво да правим сега- държавата ще се изпари! Хората не разбират и ето как ги подвеждат”, заяви Радев. 
Той определи като „глупости” твърденията, че ако не изтеглим заема, държавата ще фалира.

„Нищо няма да се случи. Това е измислен спор. Най-сигурното е, че Мая Манолова ще изтегли онази извънредна емисия с „Горановките”, която тези дни пусна в обращение",  каза финансистът, като подчерта, че в случая дебатът се подменя и темата се експлоатира зарди краткосрочни политически дивиденти.

По думите му, "рискуваме чисто по български да съсипем една хубава инициатива". Сега за пръв път за последните три години България се опитва да излезе на международните финансови пазари и да вземе дълг от тях при по-добри условия, поясни той.

"Така показваме стабилност, сигурност, печелим доверие и ще получим лихви, които са много по-ниски", заяви той, като допълни, че тези 10%, за които се гоори, са само горен праг и няма как да ни обложат с подобна лихва.

Експертът уточни, че времето да се теглят пари е подходящо, тъй като сега лихвите са с исторически ниски нива. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...