Menu
Max_Weber

Проф. Михаил Константинов: Озверяла банда превръща България в Анадола

По-добре е проблемът с безразборната сеч да се надценява, защото милиони кубици дървесина се изнасят в чужбина, а българската гора се топи. Около това се обединиха проф. Михаил Константинов и Красимир Дачев, които следят темата от години, в „Тази сутрин”.

„Положението с българските гори е наистина катастрофално. Убийците на българската гора и бъдещето на България са абсолютно безскрупулни. Това е някаква озверяла банда от хора, изгубили човешкия си облик”, заяви проф. Константинов.

По думите му хората трябва да се обединят по места и просто да ги спрат, защото с убиването на гората се убива и бъдещето на България. Той коментира, че не може да разбера как отговорните фактори не разбира или се правят, че не разбират какво се случва. Професорът подчерта, че всички данни, които се изваждат са лъжливи.

„Ако подходим с презумпцията за невинност, ще кажем, че те не знаят какво се случва, но това ще означава, че те са некомпетентни и не са за там”, каза той по повод грешните данни, които идват от министерството за дадените разрешителни за сеч и действително изсечените дървета. „Няма много възможности, когато човек е купен – той или лъже, или е заплашен, или не знае какво говори. Нека си изберат кое от тези три неща е”, настоя той.

Константинов каза, че стотици хора му се обаждат от различни части на страната за масова сеч, която определи като абсурд в новата история на България. „Това е някаква башибозушка история”, подчерта той.

Никакво залесяване не може да компенсира сечта на здрави дървета. „Ако не се спре сечта, ще заприличаме на Северна Гърция и Анадола”, подчерта проф. Константинов, като допълни, че голяма част от последиците от наводненията е сечта на горите.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...