Menu
Max_Weber

Орбан: Без Русия няма евтин ток и конкурентни стоки

"Някой трябва да каже открито, че за нашите не толкова богати държави зелената енергия е прекалено скъпа. Без Русия Европа няма да има конкурентни цени в енергетиката. Трябва да премахнем съществуващите табута. Цената на енергетиката трябва да бъде най-важната ни задача".

Това каза по време на визитата си в полската столица Варшава унгарският премиер Виктор Орбан, предаде агенция БГНЕС. Според него посткомунистическите държави се намират в по-особена ситуация от старите страни-членки на Европейския съюз, които не страдали в продължение на десетилетия от комунистическия режим.

"Днес ние трябва да се конкурираме с държави, които не са преминали през комунизма и са натрупали капитали. Да създаваме конкурентни стоки е възможно само благодарение на евтините руски суровини", каза още Орбан. Поради тази причина Централна и Източна Европа е осъдена да си сътрудничи с Русия. "Без Русия Европа няма да има конкурентни енергийни цени", заяви унгарският министър-председател.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...