Menu
Max_Weber

Бедността в Германия е рекордно висока

12,5% от гражданите на Германия живеят на прага на бедността, показва изследване на Асоциацията на благотворителните организации.

Във Федералната Република за "бедни" се считат хората, които получават под 60% от средните доходи за страната. Най-сериозно е положението в Берлин, Бремен и Мекленбург.

Безработните, самотните майки и хората без образование, са най-рисковите групи, които могат да попадна в графата „бедни”. Бързо се повишава и процентът на пенсионерите, които могат да бъдат причислени към тази група.

„Бедността никога не е била толкова висока, а регионалната диференциация – никога толкова дълбока”, казва Улрих Шнайдер, изпълнителен директор на Асоциацията. От там призовават правителството да предприеме мерки за борба срещу бедността и искат коренна промяна в данъчната система.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...