Menu
Max_Weber

Кралят на Саудитска Арабия раздаде 32 млрд. долара на народа си

Новият крал на Саудитска Арабия раздаде 32 млрд. долара. Само един месец след възкачването си на трона крал Салман се къпе в народната любов. Войници, пенсионери, студенти, работници, изкуствоведи, спортисти и т.н. получиха като подаръци 32 млрд. долара.

Някои частни компании последваха примера на краля с аналогични премии за саудитските си служители, наливайки още няколко милиарда долара в джобовете на населението.

И саудитците взеха да харчат. Купиха си нови мобилни телефони, дамски чанти и екскурзии в чужбина. Други си платиха дълговете, направиха дарения за благотворителни организации или купиха златни огърлици за своите майки. Някои мъже заделиха пари, за да сключат брак с първа, втора или трета съпруга. На един му станало така добре, че посипал новородения си син с банкноти.

Саудитските управници отдавна използват богатството, което идва от статута на страната им на износител номер едно на петрол в света, за да обсипват с пари своя народ. Саудитците определят кралската щедрост като част от обществен договор между монархията и верните й граждани.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...