Menu
Max_Weber

Томислав Дончев: Джобовете на хората няма да олекнат заради дълга

Джобът на българите няма да олекне заради новия дълг от 16 млрд. лв., поне през следващата година, защото в основната част нов дълг няма. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването „Тази сутрин" по Би Ти Ви.

Вчера Народното събрание одобри ратификацията на новия външен дълг. Това стана с гласовете на ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ, ДПС и БДЦ. Срещу заема гласуваха от БСП, „Атака", а ПФ се въздържа.

„Това е рутинна процедура от икономическа гледна точка, но залогът за тази процедура е изцяло политически. Въпрос е на малки политически дивиденти и е въпрос на избор дали политическите партии ще правят политика - едни показаха твърдост, други като БСП направиха от това основна опорна точка", коментира Дончев.

По думите му, сумата от 16 млрд. лв. е таван, който може да бъде достигнат при необходимост в бюджетите за 2016 г. и 2017 г. „Освен това правителството не може да изхарчи повече, отколкото е записано в бюджета. Всеки депутат в бъдещите години ще има възможност да се запознае с тези планове", допълни вицепремиерът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...