Menu
Max_Weber

Калфин: Без заем щеше да има катастрофа за държавата

Следващата седмица у нас ще пристигнат представители на Европейската комисия, които ще се срещнат с управителя на БНБ, след като миналата седмица бе представен критичен доклад на комисията за работата на банката около кризата с КТБ.

Това съобщи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, цитиран от БНТ.

От Брюксел, където е на посещение, Калфин коментира решението на парламента за вземането на нов държавен дълг, както и подкрепата на Парламентарната група на АБВ за него. По думите му, ако заемът не беше гласуван, това би довело до катастрофа за държавата.

От Брюксел вицепремиерът Ивайло Калфин заминава на работно посещение в Москва, където ще обсъди с руския министър на труда и социалната защита двустранните отношения в сферата на труда и социалната политика. Очаква се да бъде коментирано предстоящото облекчаване на издаването на визи за руски граждани. Вероятна тема ще е и “Южен поток”, тъй като страната ни още не е получила официално уведомление за замразяването на проекта.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...