Menu
Max_Weber

Бензинът скача заради депутатите

Бензинът може да поскъпне заради обсъждани промени в Закона за акцизите и данъчните складове, предупреди Андрей Делчев от Петролната и газова асоциация.

Депутати от бюджетната парламентарна комисия настояват в закона да се запише, че ако един данъчен склад минава през територията на повече от едно митническо управление, той трябва да има нивомерни уреди не само на собствените си вход и изход, но и на входовете и изходите на всички управления, през които минава.

В момента в страната има само едно съоръжение, което отговаря на изискванията за данъчен склад и минава почти през цялата територия на България. Това е тръбопровод, притежаван от "Лукойл".

Андрей Делчев от Петролната асоциация подчерта, че монтирането на нови уреди ще оскъпи дейността на компанията.

Депутатите обърнаха внимание, че ако се прави законова поправка, тя не трябва да се ограничава единствено за бензина, но и за природния газ и пропан-бутана. Затова гласуването на текстовете бе отложено.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...