Menu
Max_Weber

Летният сезон пред провал?

Летният сезон може да се провали, алармираха хотелиери. До момента записванията са с 30 % по-малко от миналата година, което е сериозен удар върху бизнеса.

Тази година руските почиващи по нашето черноморие ще бъдат значително по-малко, а спадът не може да се компенсира. Влошените отношения на България с Русия доведе до масов отлин на туристи, жалват се хората в бранша. Те бяха и платежоспособни, освен това харчеха не само в хотелите, а и по заведенията. За разлика от тях, западните туристи разчитат единствено на ол-инклузива. Но дори и те ще бъдат с редуциран брой тази година. Турция и Гърция направиха много в последните години, освен това се рекламират много. За това в момента са предпочитани дестинации, категорични са хотелиерите. Единственият изход според тях е подобряване на отношенията с Русия и по-бързото издаване на визи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...