Menu
Max_Weber

20 млн. лева допълително иска АПИ

20 милиона лева помощ иска от държавата Агенция “Пътна инфраструктура” за справяне със ситуацията след обилните снеговалежи и свлачищата. Това каза в студиото на Денят започна шефът й инж. Лазар Лазаров.

Само разчистването пътя Смолян – Пловдив ще струва между 300 и 400 хиляди лева.

Инж. Лазар Лазаров, председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура”: Решението е направата на съоръжения за превенция. Но е много скъпо, имайки предвид и мащабите които ни грозят. Говорим за козирки, които познаваме п онашите пътища, но едно такива съоръжение е около 15 хил.лв. на линеен метър. Има набелязани критични места. Може би това лято ще започне да се ремонтират. 19 млн. евро са парите за подобни дейности, доста малко. Много са местата за ремонт, кандидатите за евро финансиране са доста, а парите са малко. Средставата със всеки ден намаляват. Изяжда се ограничения бюджет. Имаме кризисен бюджет, но е минимален на фона на случващото се. Постоянно падат камъни. По Девин – Кричим вчера също падаше скална маса. Имаме уверението на министър Павлова и премиера, че ще бъдат отпуснати кадри.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...