Menu
Max_Weber

Спад на ранни записвания на руски туристи

Спад с 15 % на ранните записвания на руските летовници у нас. От началото на тази година до сега руснаците, които ще почиват на българското Черноморие са със 150 души по-малко, спрямо миналата за същия период, информира БНТ.

Това показват данни на една от най-големите туроператорски фирми, чийто офис се намира в Санкт Петербург.

Почивката в чужбина за руснаците може да поскъпне с 80%, предупреждават туроператори. В момента пакетите на по ранните записвания са с 50% по-скъпи, а очакванията са цените да се вдигнат още, когато наближи летният сезон. Причината за това повишение на цените е ниската стойност на руската рубла. Така днес 65 рубли се разменят за едно евро.

И въпреки това пазара се оказва нестабилен, а слабата покупателна способност на руските граждани и ниската стойност на рублата, оказва отрицателно влияние върху летния сезон у нас. Тази нестабилност заставя хората да изчакват до последно със своя избор. И за да може България, ако не да увеличи броя, то поне да задържи руския турист- нашата страна вече предлага облекчен визов режим за руснаците. Мярка за която заговориха редица политици. Това обаче не спря руския премиер Медведев да насърчи своите сънародници, особено държавните служители, да летуват не в България или Турция, а в Крим.

Така в битката за руските летовница влиза не само България, но и Турция и Гърция- които вече предлагат специални пакети и цени за руския пазар. Според нашите туроператори туризма у нас не е достатъчно популяризиран, както например в една Македония.

И вместо в Албена, Слънчев бряг и Златни пясъци, тази година руснаците ще се спрат на курорти в руското черноморско крайбрежие, Крим и Сочи. А българските туроператори се надяват да избегнат евентуална ситуация с нови фалити на фирми.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...