Menu
Max_Weber

Пенсионер получи 300 лв. сметка за ток за неизползваемия си гараж

Собственикът от врачанското село Сираково обяви, че ще съди Енергото до дупка заради гавра с човешките му права. Той дори е обвинен, че е свалил електромер от друг имот и го е поставил в своя, разказа БТВ.

Преди години Симеон Гарговски купува гараж в центъра на Сираково, в него нощувал автомобилът му, докато кражбите не зачестили и мъжът изоставил имота.

Бележките му за ток са за стотинки, докато окато един ден не получава писмо от Енергото, че дължи почти 300 лева за гаража.

„Влизам пет пъти у годината, кво да правя тука, глей какви са мръсотии”, обяснява Гарговски.

Отговорът на ЧЕЗ е, че проверката, извършена в присъствието на полицай, установила, че таблото на улицата е с липсващи пломби и стикери.

„Ми да вземат отпечатъци, що не вземат отпечатъци кой е свалял пломбите”, контрира обаче мъжът.

Той изключва възможността съседите да крадат от неговия ток, защото са все възрастни и самотни хора. Той самият живее на друга улица и редовно си плаща сметките.

„Да съм го ползвал, как не, ще си платя веднага, аз не дължа на никой нищо, стотинка, аз получавам добра пенсия, щото съм инвалид, с една ръка съм”, обяснява Гарговски.

При проверката било установено също, че партидният номер на електромера отговаря на имот в другия край на селото, чийто стопанин е починал отдавна.

Според потърпевшия няма кой друг да свали електромер от един имот и да го сложи на друг, освен служители на Енергото.

От Енрегото обясняват на Гарговски, че може да плати сумата разсрочено, но отказват да я опростят.

Мъжът е решен да стигне до Европейския съд по правата на човека, защото не може да преглътне обидата, че го изкарват крадец.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...