Menu
Max_Weber

2,5 млн. евро за реклама на България

България ще бъде рекламирана като привлекателна дестинация по Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel. Това заяви министърът на туризмъ Николина Ангелкова, която даде старт на телевизионната кампания. Тя ще бъде струва 2,5 млн. евро, като клиповете ще се излъчват и по четирите канала.

"Направихме всичко възможно кампанията да стартира максимално бързо и да усвоим ефективно европейското финансиране", каза министър Ангелкова. По думите й излъчванията по някои от телевизиите са започнали още в началото на месеца, като вече са обхванали и четирите канала. За да се стартира максимално бързо, са използвани вече съществуващи клипове, които са допълнително адаптирани за кампанията – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм. "Рекламната кампания по паневропейските телевизии е част от мерките за компенсиране спада на руски и украински туристи, като очакваме засилен интерес от Германия, Австрия и Франция", допълни Ангелкова.

Излъчванията се финансират по проект "Провеждане на целогодишна рекламна кампания на България по водещи паневропейски телевизионни канали". Той е на обща стойност от около 2,5 млн. евро без ДДС и се финансира по ОП "Регионално развитие".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...