Menu
Max_Weber

Ремонтираха моста над р. Искър при село Чомаковци

Завърши ремонтът на моста над р. Искър преди село Чомаковци на път III-306 Луковит – Кнежа. Третокласният път осигурява връзката между общините Кнежа и Червен бряг и е пряка транспортна връзка с фериботния комплекс „Оряхово“.

От 6 януари т. г. движението по моста бе ограничено поради констатирано раздвижване на сглобяемите стоманобетонови панели на пътната плоча, напукване на плочите и настилката, което застрашаваше безопасността на движението. По време на ремонтните дейности трафикът се пренасочваше по обходен маршрут.

Съоръжението е ремонтирано за 35 дни със средства от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ по програмата за текущ ремонт и поддържане. Инвестицията е за 199 526 лв. с ДДС. Изпълнител е ДЗЗД „Пътно поддържане Плевен 2010“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...