Menu
Max_Weber

Износители на дървесина и транспортни фирми блокират граничните пунктове при Свиленград

Износители на дървесина и транспортни фирми ще блокират във вторник в продължение на 6 часа граничните пунктове при Свиленград. От 10.30 ч. до 16.30 ч. представителите на бранша излизат на протест, който ще се проведе едновременно и на ГКПП „Капитан Андреево“, и на ГКПП „Капитан Петко войвода“.

Протестиращите ще блокират пътищата към границите ни с Турция и Гърция с трактори и друга превозна техника.

Протесите са по повод Забраната за износ на необработен дървен материал в срок от три месеца, която вече две седмици възпрепятства бизнеса на близо 800 компании в България. На 18 март, след протест на пл. „Народно събрание“, представители на износителите на дървесина и дърводобивните предприятия у нас се срещнаха с Комисията по земеделието и храните. След проведените разговори от Комисията заявиха, че започват подготовка за промени в Закона за горите, което обаче не удовлетворява исканията на бранша, които настояват за спешна отмяна на Забраната за износ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...