Menu
Max_Weber

Вицепремиерът Даниела Бобева ще ръководи българската делегация за годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие

Министерският съвет определи състава на българската делегация за участие в 23-ата годишна среща на Съвета на управителите на Европейската банка за възстановяване и развитие. Форумът ще се проведе на 14 и 15 май във Варшава.

Ръководител на делегацията е заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева. В нея са включени подуправителят на БНБ и алтернативен управител за България в ЕБВР Стефка Славова, посланикът ни в Полша Василий Такев, директори от министерствата на финансите и на икономиката и енергетиката.


По време на кръглата маса ще бъдат разгледани въпроси, свързани с процесите по икономическо възстановяване и растеж на страните от региона на дейност на ЕБВР и за определяне на насоките на дейност на финансовата институция. В рамките на срещата ще се проведе и бизнес форум, при откриването на който вицепремиерът Бобева е поканена да изнесе реч. България е една от 10-те страни от дейност на ЕБВР, които ще представят своите инвестиционни възможности и перспективи на форума.


Източник: Пресцентър Министерски съвет

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...