Menu
Max_Weber

Казват новият управител на БНБ до седмици

Най-късно до края на месец април ще стане ясно името на новият управител на БНБ. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов, който уточни, че е разговарял с няколко души, но не даде повече информация.

"Водим консултации с няколко души, които не е редно да коментирам, преди да са се съгласили с евентуалната си кандидатура за този пост", посочи Горанов и добави, че в момента, в който имат координирана позиция с Реформаторския блок и другите партии, които подкрепят правителството, а защо не и от опозиционните партии, ще предложат такава кандидатура за обсъждане в НС.

„Това, което е като принципна позиция, е че за правителството е важно БНБ да е предвидим партньор, а за политическите партии е важно в БНБ да работят професионалисти, които да не допускат повече неблагоприятни стечения", подчерта Владислав Горанов.

На въпрос вярно ли е, че се обсъждат кандидатури на българи, които работят в Международния валутен фонд, Горанов обясни, че те са добър вариант и е вярно, че са водени разговори с тях.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...