Menu
Max_Weber

Минималната работна заплата расте изпреварващо?

Минималната работна заплата ще бъде увеличена през месец юни, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той напомни, че от началото на 2015 г. тя вече беше актуализирана.

В следващите години до края на мандата на това правителство ще искаме средно с по 50 лева на година да расте минималната работна заплата, заяви Пламен Димитров. По думите му това означава от януари следващата година минималното заплащане да стане 430 лева и с тази стъпка да могат да се повдигат всички доходи напред. Той вижда добър знак, че има намерение минималната работна заплата да расте изпреварващо и обяви, че синдикатите ще продължават натиска в тази посока.

В същото време той обеща необлагаемият минимум да не слиза от тяхното полезрение и дневен ред като искане. Димитров обясни, че преди изборите три партии от управляващото мнозинство – всички без ГЕРБ – и реформаторите, и АБВ и патриотите, са били записали това в програмите си.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...