Menu
Max_Weber

Петър Чобанов: Ако е имало атака срещу КТБ, тя е дошла отвътре

Ако е имало атака срещу Корпоративна търговска банка, тя е била отвътре в самата банка заради начина на управление. Това заяви депутатът от ДПС и бивш финансов министър в кабинета „Орешарски” Петър Чобанов в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Той отхвърли като насъстоятелни твърденията на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев в интервюто пред Явор Дачков, че депутатът от ДПС Делян Пеевски е в основата на атака срещу банката, довела до фалита. В отговор на въпроса „Какво ви поиска Пеевски?” Василев посочва: „Поиска ми безвъзмездно прехвърляне на пакети от акции от почти всички тези дружества, за които говорихме преди малко („Виваком”, „НУРТС”, „Дунарит”, „Авионамс”, „Фърст диджитъл” и агенция ГАРБ – бел. ред.).”

„Как да придобие Пеевски активите? Да му бъдат подарени? Това няма как да стане, несериозно е”, коментира Петър Чобанов.

„Банката е финансирана по нестабилен модел – фирмите не са могли да си плащат и лихвите. Има кредити, предоговаряни по 25 пъти. Пеевски не е участвал в управлението, не е прилагал порочните практики, които заобикаляха правилата. Предстои да видим дали има неофициална версия, че Цветан Василев и Делян Пеевски са се скарали, но дори да е така, банката е управлявана по начин, който я прави нестабилна във времето”, подчерта Петър Чобанов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...