Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова обеща 1 млн. лв. на Плевен за пеещ фонтан

„Искам да зарадвам кмета на Плевен проф. Димитър Стойков, че може да разчита на допълнителни 1 млн. лв., за да довърши втората част от проекта за градска среда. С тях градът ще има красива водна каскада и пеещ фонтан. Има обаче едно единствено условие –да сключите договор с изпълнител и до края на годината да го реализирате.“ Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на церемонията по официалното откриване на реализирания проект за градска среда на Плевен.

Тя заедно с председателя на 43-тото Народно събрание Цецка Цачева, вицепремиерът по еврофондовете Томислав Дончев и кметът на града проф. Стойков прерязаха лентата на обновената градска среда. Проектът е на стойност 5 млн. лв.

По новата Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 Плевен има резервиран бюджет от 60 млн. лв., с които може да се доразвие настоящия проект и да се обновят и кварталите на града, така че да станат по-привлекателно място за хората. „По Националната програма за енергийно обновяване на домовете блоковете също могат да станат освен по-топли и по-красиви“, напомни министър Павлова.

„Призовавам плевенчани  и гостите на града да пазят придобивката, за да й се радват по-дълго време. В периода 2007-2013 г. инвестирахме над 300 млн. лв. в големите градове за преобразяване на градската им среда. Над 80 български града вече изглеждат така“, посочи регионалният министър.

„Всяка крачка, когато е в посока на облагородяване и развитие на нашия град е в посока на развитие. Да ни е честита придобивката“, каза при откриването й г-жа Цецка Цачева, председател на 43-тото Народно събрание.

Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика благодари на всички, които имат отношение към реализацията на проекта  – работниците, техниците, екипът на общината, на министър Павлова, на проф. Стойков.

„Трудно е да се осигурят пари, но не по-лесно е те да се обърнат в блага. Искам да ви пожелая след някоя и друга година кварталите да изглеждат така, както е центърът, да има повече майки с колички около фонтана“, каза вицепремиерът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...