Menu
Max_Weber

Икономиката на Русия се е свила с 2%, призна Медведев

Икономиката на Русия се е свила с 2% през последното тримесечие, призна министър-председателят Дмитрий Медведев. Той представи в Държавната дума годишния отчет за дейността на кабинета, информира ТАСС.

Спадът е бил "най-остър" в края на 2014 г. и началото на тази година, а ситуацията сега е "стабилизирана", заяви Медведев пред депутатите в долната камара на парламента в Москва. Спадът на брутния вътрешен продукт е първият след свиването през 2009 г.

"За първи път в цялата история на Русия след разпадането на СССР, а донякъде дори и в цялата история на Русия през 20-и век, през съветския и постсъветския период, страната ни бе подложена на два външни шока наведнъж - резкия спад в цените на петрола и безпрецедентно твърдия санкционен натиск", каза премиерът на федерацията, цитиран и от БТА.

Според Медведев санкциите са нанесли на руската икономка щети в размер на около 25 млрд. евро през 2014 г., като тази сума може да нарасне неколкократно през тази година.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...