Menu
Max_Weber

Продадоха диамант за 22 млн. долара

“Перфектен” 100-каратов бял диамант беше продаден на търг в Ню Йорк за малко над 22 милиона долара. Скъпоценният камък е шлифован във форма на изумруд.

Това е единственият 100-каратов бял диамант с изумрудена шлифовка и най-високо качество на цвета и прозрачността, предлаган някога на търг, информира БНТ. Камъкът е без вътрешни дефекти, а белият му цвят е в нюанс с кодовото име “Де”. В бижутерийния бранш тази комбинация се определя като “перфектна”. Предварителната оценка на диаманта беше между 19 и 25 милиона щатски долара. Новият собственик на скъпоценния камък е пожелал да остане анонимен. Макар и внушителна, сумата за която беше продаден “перфектния” диамант е много по-ниска от рекордната цена, плащана някога за скъпоценен камък. Рекордът се държи от розов 25-каратов диамант, който беше продаден на търг за 46 милиона долара през 2010-та година.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...