Menu
Max_Weber

Слънчев бряг е най-евтината дестинация за британския турист

България е на първо място в списъка с най-евтини дестинации за лятна почивка в Европа, изготвен от британската пощенска служба на базата на въображаема кошница с типични за ваканцията покупки, съобщава "Дейли мейл".

"България може и да не е най-популярното място, което ви изниква в ума за лятна почивка, но това може да се промени, след като тя бе обявена за най-евтина дестинация в Европа", пише вестникът, цитиран от БТА.

Българските курорти предлагат най-евтина цена за храна навън, чаша кафе и други необходими неща като слънцезащитен крем и студена напитка, показват резултатите от проучаването Барометър за цените на почивките, което пощенската служба изготвя всяка година.

"Най-популярният курорт на България Слънчев бряг е пълно копие на тези в Испания и Гърция", пише още "Дейли мейл".

Въображаемата кошница с десет основни продукта за почивка в България струва 37,39 лири стерлинги, което е с 13,6 процента по-малко от миналата година.

Второ място в класацията заема Алгарв в Португалия с кошница на стойност 44,02 лири стерлинги, измествайки испанския курорт Коста дел Сол.

В Турция стойността на кошницата се е увеличила с 21,4 на сто спрямо миналата година до 65,70 лири стерлинги.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...