Menu
Max_Weber

Хампарцумян: Цветан Василев е злоупотребил с приятелството си с Иван Искров

Банкерът Цветан Василев най-вероятно е злоупотребил с приятелството си с гуверньора на БНБ Иван Искров по повече от един начин. Това бе коментарът на изпълнителния директор на „УниКредит Булбанк“ Левон Хампарцумян в „Тази сутрин”, след като по медии бе разпространен музикален клип. На него Василев и Искров в приятелска прегръдка пеят възторжено „Назад, назад, моме Калино”.

Според Хампарцумян видеото е вид телеграма, или поне изглежда като такава, идваща да обяви, че Василев разполага с компрометираща информация, която може да бъде споделена. „Ако някой знае за престъпление и не го сподели с институциите, то това само по себе си е престъпление. Да знаеш за престъпление и да не го съобщаваш, не е особено етично и не е законопослушно”, коментира банкерът.

По думите му, ако не се бяха случили нещата с КТБ, „този клип щеше да има стойност за фамилни архиви. В момента е обект на публично внимание заради нещата, които са се случили предполагаемо след това”.

Хампарцумян добави още един акцент: „Въпросът е дали обществото трябва да бъде подчинено на това, което му подават хора в затруднено положение, или да се увеличат усилията, за да се разбере какво е станало, да се концентрираме върху факта, че с огромен публичен ресурс беше злоупотребено”.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...