Menu
Max_Weber

Сметната палата проверява как ББЦ и "Атака" събрала 1,3 млн.лв.

Сметната палата проверява как ББЦ и Атака са събрали 1,3 млн. лв., заяви председателят на институцията Цветан Цветков. В ефира на "Здравей, България" по Нова телевизия той посочи, че не е възможно физически да се потвърди дали всяко едно лице от декларираните дарители е действително дарител. Цветков добави, че има срок от шест месеца за проверка и одит на ББЦ тече – приходи, разходи, дарители.

Коментарът му идва, след като, на 27 април, лидерът на ББЦ Николай Бареков призна, че при подаване на декларацията на 10% от дарителите им липсвали ЕГН-тата, но после този пропуск бил поправен. Пред Нова телевизия Цветков потвърди това, като заяви, че "на 31 март ББЦ представила 24 дарители, а на 15-ти април – вече над 800! А по думите на Бареков срокът за подаване на декларация изтича на 31 март".

Другият дискусионен въпрос е този за „Атака” – там сметката показва, че не може 48 хил. дарители да дадат по два лева и да се получи приход от над 1,3 млн. лева от дарения. Оказа се, че преди три години „Атака” не е декларирала доход по това перо, после е деклариран 90 хил. лева доход, а през миналата година – около 300 хил. лева. Сега ще има проверка на партията на Волен Сидеров – дали приходът от членски внос действително е такъв, а няма опит да се лъже и да се препират пари. Проверката ще е дали са законосъобразни приходите и разходите на „Атака”, уточни Цветков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...