Menu
Max_Weber

Петролът поевтинява

Цената на петрола на световните пазари се понижи с повече от 1 процент само за няколко часа. Причината са нарастващите запаси от суровината в САЩ. Освен това, Саудитска Арабия обеща да продаде на Китай толкова петрол, колкото е нужно.

Запасите от петрол в САЩ през миналата седмица са нараснали за 16-та седмица поред, достигайки рекордното ниво от 489 милиона барела. Но Управлението за енергийна информация прогнозира, че добивът в страната през май ще се намали в сравнение с април.

Представители на Саудитска Арабия вчера отново потвърдиха намерението на най-големият износител на суровината в света да поддържа пазарния си дял.

В Пекин министърът на петролната промишленост Али ал-Наими обеща при необходимост да се увеличат доставките за Китай. Той подчерта, че неговата страна не е привърженик на резките промени в цената на суровината и е в общ интерес да се осигури тяхната стабилност.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...