Menu
Max_Weber

3 млн. българи живеят с до 360 лв.

Над 50% от домакинствата в страната живеят с 64% от необходимите средства за издръжката на живота. Това означава, че тези домакинства са принудени да се самоограничават в разходите си. Около 3 милиона са българите, които живеят със средства до размера на минималната работна заплата, която е 360 лева.

Това съобщи Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ пред БНР, цитирана от агенция БГНЕС.

Според първото тримесечно изследване за 2015 година средните стойности на необходимата издръжка на живот се запазва на същите нива спрямо миналата година.

Иванова посочи, че спрямо първото тримесечие на миналата година има задържане на нивата на издръжката на живот. По думите й се наблюдава и увеличаване на броя на хората, които живеят под прага необходим за издръжка: Издръжката на живот за първото тримесечие на 2015 година отнасяме към данните за четвъртото тримесечие на 2014 година и получаваме лек ръст на хората, които се издържат над издръжката на живота, но това от една страна може да бъде положителна индикация, но доколко този процес има конюнктурен характер или се обяснява от нарастването на доходите в края на годината в резултат на допълнителните плащания може да се анализира със следващите периодични изследвания.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...