Menu
Max_Weber

Още 2 млрд. евро за гръцките банки?

Европейската централна банка повиши с 2 милиарда евро тавана на спешното си финансиране за гръцките банки, чийто размер става близо 79 милиарда евро. Новината идва дни, преди решаващата среща на Еврогрупата, на която ще се обсъжда бъдещето на Гърция в зоната с единна европейска валута, предаде агенция Cross.bg.

Това решение се преразглежда всяка седмица от февруари насам и е вече единственият начин, по който банката подкрепя гръцките финансови институции след идването на власт на крайнолявото правителство на СИРИЗА.

По данни на гръцката централна банка, частните лица и фирмите са изтеглили общо 26 милиарда и 800 милиона евро от банките за четири месеца и в края на март частните влогове в тях са на най-ниското равнище от февруари 2005 година насам. Според първоначалните данни от април, тенденцията към изтегляне на капитали се запазва.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...