Menu
Max_Weber

Стив Ханке: Еврозоната ще доведе България до катастрофа

Влизането в еврозоната би било катастрофа за България. Това заяви на пресконференция икономистът проф. Стив Ханке, известен като бащата на Валутния борд в България, предаде агенция БГНЕС.

"От 1997 г. България беше част от зоната на използване на германската марка, но стана част от еврозоната неформално. Би било абсолютна глупост, ако се влезе в еврозоната без нужната дисциплина, защото ще се озовете в това състояние, в което днес е Гърция", каза проф. Ханке.

Той припомни, че министърът на финансите в първото правителство на Бойко Борисов Симеон Дянков заяви, че България се подготвя за влизане в еврозоната. "Това беше глупаво като заявление и политика. По-късно Дянков си промени мнението, когато се развихри кризата. Сега финансовият министър пак говори за влизането в еврозоната, а това сега би било катастрофа за България и лошо икономическо решение", категоричен бе експертът. Според него тези действия показва загърбване уроците на историята.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...