Menu
Max_Weber

Борисов: Фискалният резерв е 11,1 млрд. лв.

Фискалният резерв към края на първото тримесечие на 2015 година е 11,1 млрд. лева. Това публикува премиерът във Фейсбук.

Министър-председателят допълва, че към края на март има излишък в размер на 257,1 млн. лв. Той се формира от превишения на приходите над разходите по националния бюджет в размер на 156.2 млн. лв. и излишък по европейските средства в размер на 100.9 млн. лева.

Спрямо края на март 2014 г. бюджетната позиция се подобрява с 1,4% от БВП. По-високите приходи продължават да бъдат основният фактор за подобрението на бюджетното салдо, докато разходите се развиват съобразно заложеното във фискалната рамка. Тези данни доказват категорично, че политиката, която води правителството, допринася за подобрение в бюджетното салдо.

Радостен съм, че успяваме едновременно да строим големи инфраструктурни проекти, да помагаме на пенсионерите и социално слабите, да повишим приходите и да спестяваме, завършва Бойко Борисов.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...