Menu
Max_Weber

По-високите доходи идват с доброто образование, смята Ивайло Калфин

„Доброто образование дава повече професионални възможности, осигурява по-високи доходи и благосъстояние“, отбеляза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Той подчерта, че добрaтa финансова култура е полезна, защото помага на хората да планират по-добре живота си, да управляват личните си финанси и да разбират по-ясно политиките в страната. Като пример в подкрепа на последното, министърът посочи хода на пенсионната реформа и необходимостта от разбиране на финансовия смисъл на предлаганите промени в нея.

„При дългосрочното планиране е необходима стабилност и предвидимост на финансовите активи. Затова и пенсионната реформа се прави в широк кръг на дискусии, прозрачност и зачитане на всички мнения“, подчерта министър Калфин.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...