Menu
Max_Weber

Лиляна Павлова: Младите хора са бъдещето на нашата държава

„Младите хора са бъдещето на нашата държава и аз съм убедена, че Варна ще се представи достойно като Европейска младежка столица през 2017-та година.“ С тези думи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова лично посрещна деца от Общински детски комплекс – Варна и представители на община Варна в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Малчуганите изнесоха кратка програма по случай спечелването на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 г. 

„Варна има потенциал, в нея живеят и учат около 40 хиляди студенти, много деца и талантливи млади хора, които с таланта си показват най-хубавите страни на България пред света“, каза по време на събитието министърът.  

„В нашите ръце е да създадем необходимите предпоставки градовете ни да бъдат по-хубави и да направим България по – добро място за живеене, така че младите хора да останат в страната си и да се развиват в среда с по-добри възможности“, допълни Павлова.

Тя пожела успех на Варна, за да се представи достойно и призова всички млади българи да бъдат упорити, инициативни и да учат,  „защото само със знания можем да вървим напред“.

Малчуганите връчиха на министър Павлова символичен подарък от Общински детски комплекс -  собственоръчно изработен  макет на часовникова кула, която е лауреат на националния конкурс „ Архитектурните паметници на България в макети“.

Представителите на община Варна благодариха на министъра за работата й за подобряване на инфраструктурата във Варна и региона. 

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...