Menu
Max_Weber

Държавата и социалните партньори сближават позициите си по пенсионната реформа

По инициатива на министър-председателя Бойко Борисов се проведе среща с представители на синдикалните и работодателските организации. В разговора участваха вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Бюджетната комисия в НС Менда Стоянова.

На срещата бяха обсъдени възможностите за преодоляване на различията по промените в пенсионната система. Вицепремиерът Ивайло Калфин представи варианти, с които да се помогне за решаването на отворените въпроси, като социалните партньори заявиха готовност за оказване на подкрепа по пакета мерки.

До следващото заседание на Министерския съвет ще продължат разговорите и усилията за намиране на широко приемливо решение, което да бъде внесено в Народното събрание.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...