Menu
Max_Weber

Ядем по-малко, но пием повече и пушим

Средностатическият българин не е голям любител на здравословното хранене. Това не е заключение на някой известен диетолог, а извод от данните на националната статистика за потреблението в страната.

През 2014 г. - въпреки минималното поевтиняване на храните, сме купували по-малко плодове и зеленчуци, риба, мляко, сирене, яйца в сравнение с 2013 г. За сметка на това по-често в хладилника сме изстудявали бира и ракия. Купували сме и повече цигари, независимо че цената на алкохола и тютюневите изделия през миналата година се повиши, пише „Труд".

Според данните на НСИ през миналата година средностатистическият българин е изпушил 603 цигари и е изпил почти 20 литра бира. Консумацията на ракия се е увеличила до 2,4 литра на човек, или с 300 грама повече от 2013 г.

По-рядко сме слагали на трапезата плодове. Купували сме по-малко дини и пъпеши, а грозде почти не сме вкусвали. Ограничили сме и зеленчуците.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...