Menu
Max_Weber

Синдикати, работодатели и правителство се разбраха за пенсионирането

Предизвикалата сериозни полемики пенсионна реформа вероятно ще получи зелена светлина, след като днес властта, бизнесът и работническите организации обявиха, че са изгладили повечето си противоречия, информира БТВ.

„Осигурителните вноски се увеличават с един процент от 2017 г. и 2018 г. Възрастта за първа и втора категория започват със стъпката, която познавате - разликата ще бъде пет и десет години от трета категория (55 г. за първа, 60 г. - за втора - б.р.). Връщаме текста, в който при закриване и съкращаване на мина ще се пенсионират на 45, но до навършване на 55 години нямат право да получават пенсия и заплата - за миньорите. В сектор „Сигурност” е така, както познавате предложението: в Закона за МВР пише, че са служители първа категория”, обясни социалният министър Ивайло Калфин.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...